Статии от блога

Не се лишавайте от преимуществата на фитнеса

Защо трябва да спортувате

Изследванията постоянно се обогатяват с твърдения, защо е добре да се спортува. През 1996 г. се публикува първият Surgeon General's Report на физическата активност с детайлни изследвания за преимуществата от физическите натоварвания. Тази публикация излиза на пазара с анекдота ''it-just-feels-good ( просто- „чувстваш се по-добре''), като причина за спортуване. 

Спортувате ли правилно

Както е известно не всички видове упражнения са подходящи за различните индивиди. Всеки един от тях получава необходимото с определен вид натоварване. Упражненията не се ограничават само с бягане и аеробика. Тяхното разнообразие в днешни дни, е голямо. 
Вие може да опитате водна аеробика, тенис, дори и разходка в Морската градина могат да са в плюс за вашата фигура. И ако си мислите, че занимания като класически бални танци или градинарството не се класифицират като физически упражнения, ще трябва да помислите още веднъж.
Водещият фактор за избор на физическо занимание е това дали Ви харесва или не. Разбира се, че съгласието на вашият личен лекар също е препоръчително, специално за хора надхвърлили 40, или хора със здравословни проблеми. 

Не прекалявайте с натоварването❗️

Многото часове на ден прекарани с интензивно натоварване не е гаранция, че правите нещо добро за себе си. Фитнес специалистите препоръчват 30-60 минути физическо натоварване на ден с умерена интензивност. 
Под умерена интензивност имам в предвид всяка активност, чрез която се повишава пулса и кръвообращението на тялото, без да се задъхвате или изтощавате. 
За тези, които са „по-екстремни”, натоварване малко по-високо от нормалното ще може да допринесе за по-добри резултати.
Важно е, да не се прекалява с интензивността и времетраенето на тренировъчното занимание, независимо дали е аеробика, силова тренировка или тренировка за гъвкавост. 

Всеки един вид упражнение си има своята специфика и ефект върху тялото. Всеки човек си има свои цели и физически възможности. Невъзможно е вашите цели да се постигнат за един ден. Естествено е, че някои от натоварванията няма да са много приятни за Вас, но бъдете сигурни, че доброто чувството след тренировка ще надделее всякакъв вид негативност.

Следи Procast Fitness

ProCast Fitness

©2019 Procast Fitness. Всички права запазени.

Change Language